Manuele therapie

Heb je klachten als gevolg van stoornissen aan spieren, botten of gewrichten? 
Kun je bepaalde handelingen niet meer verrichten of heb je (uitstralende) pijn in andere delen van je lichaam? 
Dan kan manuele therapie een oplossing bieden. 

Vraaggesprek 

Vóór de behandeling krijg je een vraaggesprek (anamnese). Dit is een gesprek waarin ik samen met jou je klachten bespreek. Bijvoorbeeld hoe vaak ze optreden, hoe lang je er al last van hebt, waardoor ze erger worden of juist minder. Ook kunnen andere of eerdere aandoeningen, privé- of werkomstandigheden aan de orde komen. 

Algemeen lichamelijk onderzoek 

Direct na het vraaggesprek onderzoek ik je. Ik kijk onder meer naar je lichaamshouding en beweeglijkheid. Daarna meet ik verschillen tussen je linker- en rechterlichaamshelft en kijk ik naar voorkeursbewegingen, bijvoorbeeld handen vouwen en kleermakerszit. Hierbij ga ik ervan uit dat ieder lichaam asymmetrisch is. Zo is er altijd verschil in lengte van de rechter- en linkeronderarm en van het rechter- en linkeronderbeen. Door deze metingen kan ik vaststellen welke behandeling bij je past. 

Behandeling

De behandeling bestaat uit het bewegen van alle gewrichten van het lichaam en niet alleen daar waar je klachten hebt. Dat is nodig, omdat alle delen van het lichaam met elkaar in verbinding staan en elkaar in hun functioneren beïnvloeden. Doel is de optimale beweging in de gewrichten te herstellen, zodat je problemen in elke houding kunt staan of zitten en elke beweging weer zonder moeite kunt doen.

Afsluitend onderzoek

Na de behandeling evalueer ik het directe resultaat. Dit doe ik door een aantal testen van het algemeen lichamelijk onderzoek te herhalen. Over het algemeen zijn 4 à 5 behandelingen nodig om je van je klachten af te helpen. 

Praktijkvoorbeeld

"Een bodybuilder kwam met klachten in de lage rug naar mijn praktijk. Eerst lachte hij om mijn zachte manier van werken met kleine bewegingen. Hij had er duidelijk niet veel vertrouwen in. Maar na twee behandelingen was hij tot zijn grote verbazing van zijn klachten af."

Voor wie en welke klachten?

Mijn specialisatie zijn klachten aan de nek, hoofdpijn/migraine en duizeligheid. Tevens ben ik afgestudeerd met een onderzoek in hielspoor. 

De mensen die naar mijn praktijk komen, hebben lichamelijke klachten zoals;