Roparun

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Deze uitspraak was het dat me in contact bracht met de stichting Roparun.
Het spreekt me erg aan en vanuit mijn praktijk wil ik graag een actieve inzet voor een goed doel hebben.

In 2015 kwam ik in contact met Jeroen Verheijen van de Biga Groep uit Zeist.
De Biga is een re-integratiebedrijf dat mensen begeleidt waarvoor het vinden van een baan op de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is.
Biga-groep Roparun 2015

Biga-Groep

Bij de Biga Groep ontstond het idee tussen een paar collega’s om eens een leuke uitdaging aan te gaan gecombineerd met een goed doel. Er waren een paar collega’s gestorven aan kanker. De Roparun is er juist om voor deze doelgroep geld binnen te halen. Lopers en fietsers gaan met een ondersteunend team van Parijs naar Rotterdam om middels deze sportieve prestatie geld in te zamelen voor de stichting Roparun.

Zelf loop ik graag hard en in 2005 heb ik de marathon van Rotterdam gelopen.
Toen ik 22 december 2014 een gesprek had met Jeroen, was ik direct enthousiast om het Biga team te ondersteunen, met massages en te coachen op het gebied van fysieke ongemakken en voeding in het traject naar de Roparun toe. En natuurlijk tijdens de Roparun.
Omdat niemand van de deelnemers op dat moment nog met een Roparun had meegedaan was het een heel avontuur voor ons allemaal.

Uiteindelijk hebben we een prachtige run gelopen met een fantastisch team en we zijn daardoor in staat geweest om circa € 5000,- te doneren aan de stichting Roparun.

Ook komend jaar ben ik weer samen met de Biga Groep druk bezig met de voorbereidingen voor de Roparun 2016.